پرایس اکشن (Price Action) یا رفتار شناسی قیمت چیست؟

پرایس اکشن


پرایس اکشن یک روش معامله‌گری است و یادگیری آن می‌تواند بازدهی معاملات فعالان بازار سرمایه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. در این سبک معامله‌گری، معامله‌گر با استفاده از چارت قیمتی خام و بدون استفاده از هیچ‌گونه ابزار خاص و اندیکاتوری به پیش‌بینی و معامله می پردازد. با این استدلال که در یک چارت قیمتی و در دوره‌های زمانی متفاوت تغییرات قیمت نشان‌دهنده اعتقادات، احساسات و پیش‌بینی‌های مجموعه کسانی است که در بازار فعالیت دارند. بنابراین در پرایس اکشن سعی می‌شود تا با شناخت این‌گونه موارد بتوان آینده را پیش‌بینی کرد. برای درک بهتر این موضوع تا انتهای مقاله با
تبریز فایننس همراه باشید.

پرایس اکشن (Price Action)

پرایس اکشن (Price Action)

سبک پرایس اکشن (Price Action)

پرایس اکشن (Price Action) یا رفتار قیمت یکی از اصلی ­ترین معیار­های تحلیل تکنیکال و شیوه‌های معامله‌گری می ­باشد. تحلیل رفتار قیمت مبنای تمام روش­های تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال است. تریدر تنها بر مبنای داده‌های قیمتی و الگوی کندل‌ها خرید و فروش می‌کند،توجه به اخبار فاندامنتال یا استفاده از اندیکاتورهایی که داده‌های ورودی آن‌ها قیمت و حجم معاملات است، در پرایس اکشن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. معامله‌گران پرایس‌اکشن در این روش بر روی نمودار قیمتی ساده‌ای تحلیل خود را انجام می‌دهند و این تکنیک به آن‌ها اجازه می‌دهد تا حرکات زنده و واقعی قیمت را دنبال کنند. شناسایی سطوح و نواحی عرضه (Demand) و تقاضا (Supply)، وضعیت کندل‌ها در نقاط بحرانی و چینش متوالی کندل‌ها از جمله مباحث مهمی هستند که تریدرهای پرایس اکشن باید با آن‌ها آشنا باشند. همه بازارهای مالی داده‌های مربوط به حرکت قیمت یک دارایی را در دوره‌های زمانی مختلف تولید می‌کنند. این داده‌ها در نمودار قیمت یا چارت نمایش داده می‌شود.

مزایا و معایب پرایس اکشن(Price Action)

مزایا و معایب Price Action

مزایا و معایب پرایس اکشن(Price Action)

مزایا پرایس اکشن(Price Action)

پرایس اکشن مزایای فراوانی دارد. مهم‌ترین آن‌ها، سریع بودن و کاربردی بودن تحلیل‌های پرایس اکشن در هر بازاری است. شما بدون اطلاعات فاندامنتال از یک دارایی همچون ارزهای دیجیتال نیز می‌توانید از طریق پرایس اکشن، در مورد آینده قیمت آن پیش بینی کنید. از طرفی استراتژی‌های پرایس اکشن بسیار ساده و قابل فهم هستند. لازم نیست با ده‌ها اندیکاتور مختلف کار کنید، فقط کافی است روند، خطوط مقاومت و حمایت و الگوهای کندل ها را بشناسید و بررسی کنید.

معایب پرایس اکشن(Price Action)

 پرایس اکشن معایبی هم نیز دارد. الگوها همیشه بلافاصله درست از آب در نمی‌آیند. بنابراین باید برای اینکه الگویی که پیدا کرده‌اید را تأیید کنید باید به آن فرصت کافی بدهید. این موضوع نیاز به تجربه زیادی دارد. علاوه بر این، یادگیری و استفاده از استراتژی‌های پرایس اکشن نیاز به تمرین فراوان دارد. در نتیجه نباید فکر کنید که همه چیز خیلی ساده است.

الگو‌های معاملاتی پرایس اکشن

الگو‌های ادامه دهنده

این الگوها در طول یک روند ظاهر می‌شوند. تصور کنید روند صعودی است و یک مثلث تشکیل شده است. قیمت به دلیل روند صعودی به طور قابل توجهی و به صورت صعود به سمت بالا ‌می‌رود؛ زیرا روند صعودی است. همین موضوع در روند نزولی نیز صدق می‌کند. تکنیک این است که منتظر بمانید تا یک روند توسعه یابد، سپس منتظر بمانید تا یک الگو ظاهر شود، و در نهایت تنها در صورتی معامله کنید که قیمت در جهت روند از الگو خارج شود.

الگو‌های ریورسال

زمانی که قوانین یک روند صعودی یا نزولی شکسته می‌شود، ریورسال پرایس اکشن رخ می‌دهد. وقتی یکی از این اصول اساسی نقض شود، روند دچار مشکل می‌شود. اگر هر دو معیار نقض شوند، بسته به اینکه کدام امواج مشاهده می‌شود، روند برمی گردد.

استراتژی‌های معامله با پرایس اکشن

 ۵ مورد از مهم‌ترین استراتژی‌ها‌ی معامله با پرایس اکشن را به همراه نمودار بررسی می‌کنیم:

  1. اوتساید بار خارج از خط حمایتی یا مقاومتی
  2. اسپرینگ در خط حمایتی
  3. اینساید بار پس از شکست سطوح
  4. شمع‌های سایه بلند
  5. اندازه‌گیری طول سوئینگ‌های قبلی

پرایس اکشن معامله‌گر را چه راهنمایی هایی می کند؟

داده‌های خام قیمتی مبنای داده‌های پرایس اکشن است که می‌توان آن را در قالب‌های مختلف نموداری مانند شمع ژاپنی (کندل استیک) به کار گرفت. نمودار کندل استیک به دلیل نمایش گرافیکی مناسب نوسانات و حرکات قیمتی، به همراه نمایش داده‌هایی چون ارزش باز، بسته، بالاترین و پایین‌ترین به محبوبیت بالایی بین معامله‌گران دست یافته است. الگوهای شمعی هارامی، انگالفینگ و سه سرباز سفید نمونه‌هایی از پرایس اکشن‌های تفسیرشده‌ای هستند که معامله‌گر حین مشاهده آن‌ها می‌تواند تصمیمات معینی را اتخاد کند. الگوهای کندل استیک بسیاری وجود دارند که هر یک از آن‌ها انتظارات خاصی را در تریدر به وجود می‌آورند.

نحوه استفاده از پرایس اکشن 

پرایس اکشن همانند اندیکاتورهایی مثل MACD و RSI یک ابزار به شمار نمی‌آید و منبعی از داده‌هایی است که ابزارهای مختلف براساس آن ساخته شده‌اند. معامله‌گران نوسانی (Swing Trader) و تریدر روند (Trend Trader) بیشتر ترجیح می‌دهند با پرایس اکشن کار کنند تا تحلیل فاندامنتال و اندیکاتورها را برای تمرکز بر روی محدوده‌های حمایت و مقاومت و پیش‌بینی شکست‌ها و تثبیت‌های قیمتی رها کنند. حتی این تریدرها هم باید به عوامل دیگری از جمله حجم معاملات و تایم‌فریم‌هایی که از آن برای یافتن سطوح حمایت و مقاومتی استفاده کرده‌اند، توجه داشته باشند؛ چرا که می‌تواند بر روی درست بودن تحلیل‌هایشان تاثیر بگذارد. معامله‌گران برای اینکه تحلیل پرایس اکشن موفقی داشته باشند، باید حداقل با چند مفهوم اولیه مانند حمایت، مقاومت و خطوط روند آشنایی داشته باشند.

مهم‌ترین محور‌های بوجود آورنده پرایس اکشن

نکات مهمی که به معامله‌گران در استفاده از تکنیک پرایس اکشن کمک می‌کند تشخیص محورهای اصلی و درک ارتباط بین آن‌ها است

نکات مهم معامله گری در سبک پرایس اکشن

یکی از نکات مهمی که به معامله‌گران در استفاده از تکنیک پرایس اکشن کمک می‌کند تشخیص محورهای اصلی و درک ارتباط بین آن‌ها است که به آن ها اشاره می کنیم:

نمودار شمعی: نمودار شمعی یکی از نمودارهای قیمتی است که در بازارهای مالی کاربرد زیادی دارد. این نمودار نشان دهنده  نشان‌دهنده قیمت بالا و پایین، قیمت باز شدن و بسته شدن است.

روند گاوی: روند گاوی نشان از وضعیت خوب بازار دارد و زمانی بوجود می‌آید که قیمت در حال افزایش باشد و نمودار قیمت روند صعودی به خود گرفته باشد. در صورتی که مجموعه شمع‌ها در حال افزایش به سمت راست باشند نشان از روند گاوی دارد.

روند خرسی: روند خرسی نشان از کاهش قیمت در بازار دارد و نمودار قیمت روند نزولی به خود می‌گیرد. در این شرایط اغلب معامله‌گران دست به فروش می‎رسند که باعث کاهش بیشتر قیمت‌ها می‌شود. ساختار روند خرسی دقیقا برعکس ساختار روند گاوی است.

خط حمایت: رسیدن قیمت به خط حمایت، نشان دهنده این است که با افزایش تقاضا روبه‌رو هستیم. این افزایش تقاضا نیز موجب افزایش قیمت‌ها خواهد شد. به همین دلیل این خط برای خریداران بسیار جذاب است.

خط مقاومت: با رسیدن قیمت به خط مقاومت، احتمال سقوط قیمت بسیار زیاد است و به همین دلیل معامله‌گران اقدام به عرضه دارایی می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا قیمت‌های در حال افزایش نیز جهت حرکت خود را تغییر دهند و کاهش پیدا کنند. 

تفاوت پرایس اکشن و اندیکاتورها

الگوهای کندلی مورداستفاده در تحلیل رفتار قیمت بیشتر با توجه به رفتار معامله­گران بازار به وجود می ­آیند. به بیان ساده ­تر، تمایل به خرید یا فروش و یا حتی عدم تصمیم ­گیری سرمایه ­گذاران در بازار، می­تواند الگوهای متنوع کندلی را شکل بدهد. علاوه بر بررسی رفتار قیمت که به اساس رفتار معامله­ گران انجام می­ شود، می­ توان با فرمول­ های متنوعی عوامل تأثیرگذار دیگری را نیز در بازار موردتوجه و بررسی قرار داد. به عنوان مثال می­ توان علاوه بر تحلیل عرضه و تقاضا، با بررسی رفتار گذشت قیمت به رفتار احتمالی آینده آن نیز پی برد.

 تحلیل رفتار قیمت یا همان پرایس اکشن برگرفته از اطلاعات حال حاضر در بازار می ­باشد، در حالی که با در نظر گرفتن رفتار گذشته قیمتی و میانگین ­های متنوع می­توان رفتار قیمت در دوره ­های مشخصی از آینده را نیز حدس زد. این عمل توسط اندیکاتور­های متنوعی انجام می­شود. به طور کلی تفاوت اصلی پرایس اکشن و اندیکاتورها در توانایی پیش­بینی قیمت در آینده می ­باشد.

پرایس اکشن در بازار ارز دیجیتال

پرایس اکشن(Price action) بسیار تطبیق‌پذیر است و می‌توان آن را در انواع بازارهای مالی بکار برد. به دلیل لیکویید بودن و دارا بودن نوسان بازار ارزهای دیجیتال، پرایس اکشن قابل پیاده سازی در این بازار است. از پرایس اکشن در بازار ارزهای دیجیتال می‌توان برای تشخیص زمان مناسب برای انجام معاملات استفاده کرد. از طرف دیگر با توجه به اینکه رمزارزها تنوع بسیار زیادی دارند و مدام به تعداد ارزهای دیجیتال جدید افزود می‌شود و توانایی لانگ و شورت کردن در این بازار، تریدرها این امکان را دارند رونددار بودن یا سایدوی بودن بازار را با کمک پرایس اکشن به دقت بررسی کنند و در نهایت برای ورود به معامله یا خروج از آن تصمیم بگیرند. روزانه افراد زیادی با هدف کسب سود وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شوند که متاسفانه به دلیل نداشتن دانش کافی در این حوزه دچار ضررهای مالی می‌شوند. به همین دلیل به افرادی که قصد معامله کردن در این بازار را دارند توصیه می‌شود که قبل از ورود به این بازار با تکنیک‌های تحلیل بازار آشنا شوند.

کلام آخر

همه معامله‌گران می‌توانند با یادگیری و معامله بر اساس پرایس اکشن دید تازه‌ای از قیمت و مسیر احتمالی آن به دست بیاورند. یادگیری خواندن و تفسیر حرکات نمودار قیمت خود تبدیل به یک سیستم معاملاتی می‌شود و پیاده‌سازی سایر ابزارهای تحلیلی مانند اندیکاتورها نیز می‌تواند به شما کمک کند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

1 دیدگاه در “پرایس اکشن (Price Action) یا رفتار شناسی قیمت چیست؟”

  1. مقالاتتون خوبن تعریف دوره ار تی امتون رو زیاد شنیدم خیلی دوس دارم بیام از نزدیک مجموعتون رو ببینم

یک نظر اضافه کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 % تخفیف ویژه تابستانی جهت شرکت در دوره های تبریز فایننس