دامیننس اتریوم چیست و چه کاربردی دارد؟

دامیننس اتریوم

هر ارزی در بازار کریپتوکارنسی، بخشی از کل موجودی بازار را به خودش اختصاص داده است. دامیننس به معنای تسلط به بازار است. این شاخص در ابتدا برای بررسی تسلط بیت کوین ارائه شد. اما به مرور، شاخص تسلط، برای سایر ارزها از جمله اتریوم و تتر نیز مورد توجه تحلیلگران قرار گرفت. برای آشنایی با دامیننس اتریوم و کاربرد آن تا انتهای مقاله با تبریز فایننس همراه باشید.

بدون شک بلاک‌چین اتریوم یکی از کامل‌ترین شبکه‌هایی است که تا به الان ایجاد شده است، به همین دلیل ارز دیجیتال اتریوم نیز طرفداران بسیار زیادی دارد که همین امر سبب افزایش سرمایه‌گذاری در اتریوم شده است. دامیننس اتریوم نشان‌دهنده میزان تسلط اتریوم بر بازار است. درواقع در دامیننس اتریوم نموداری وجود دارد که در آن می‌توانید نسبت حجم بازار اتریوم را به کل بازار مشاهده کنید. نکته مهمی که وجود دارد این است که دامیننس اتریوم کلاسیک حالت پویا یا داینامیک دارد.

از همین رو، این معیار هیچ‌وقت ثابت نیست و به‌صورت مرتب با تغییرات مختلف همراه می‌شود. حال که با مفهوم  آن آشناشدید، بهتر است این شاخص را در معاملات خود در نظر داشته باشید. تجربه نشان می‌دهد میزان وابستگی اتریوم به بیت‌کوین کمتر شده است، به همین دلیل در برخی مواقع دامیننس اتریوم و بیت‌کوین برخلاف یکدیگر حرکت می‌کنند که نشان‌دهنده استقلال اتریوم از بیت‌کوین است. این نکته را در نظر داشته باشید که این تغییرات به‌صورت لحظه‌ای است و حتما باید آن را به‌درستی بررسی کنید.

تاریخچه دامیننس اتریوم

 بهتر است نگاهی به روند دامیننس این ارز دیجیتال از گذشته تا به الان بیندازیم. اتریوم در سال 2013 برای اولین بار در بازار کریپتو کارنسی معرفی شد. تا سال 2015 ارزش بازار اتریوم کمتر از 200 میلیون دلار بود. همین امر باعث شد که دامیننس آن نیز تقریبا صفر باشد. اما از ماه آگوست سال 2015 بود که روند بلند مدت افزایش آن و کاهش دامیننس بیت کوین در بازار کریپتو کارنسی آغاز شد.

 ژوئن سال 2017 بود که دامیننس بیت کوین به پایین‌تر حد خود از ابتدای عرضه این ارز رسید. این شاخص روی 38.3 درصد ایستاد. در همین بازه زمانی بود که افزایش قابل توجهی در دامیننس اتریوم اتفاق افتاد و به سقف تاریخی 28.3 درصد دست پیدا کرد. این عدد از سال 2017 تا به الان دیگر برای اتریوم تکرار نشده است. به همین دلیل آن سال را می‌توان سالی رویایی برای اتریوم تلقی کرد. در حال حاضر این شاخص حدود ۲۰ درصد است که در شرایط مختلف بازار دچار تغییرات متعدد می‌شود.

دلیل اهمیت دامیننس اتریوم 

طبق بررسی‌های تیم تبریز فایننس، دامیننس اتریوم امروز می‌تواند تأثیر زیادی در آینده بازار داشته باشد. درواقع این عامل می‌تواند به تریدرها کمک کند تا از آن برای گرفتن تأییدیه‌های لازم برای ورود به یک معامله استفاده کنند. وقتی به هر دلیلی دامیننس این ارز دیجیتال بالا می‌رود، می‌توان فهمید خریداران جدیدی وارد این بازار شده‌اند. معمولاً افزایش ناگهانی دامیننس این ارز سبب می‌شود قیمت اتریوم نیز بعد از آن رشد زیادی داشته باشد.

گرچه با این معیار نمی‌توان به‌تنهایی ترید کرد، ولی به‌طور قطع عامل کمکی بسیار مهم و حیاتی است. با یک نگاه کلی می‌توان به این نکته پی برد که این معیار می‌تواند نقش بسیار مهمی در معاملات داشته باشد. برای اینکه تحلیل‌های شما در این زمینه دقیق‌تر شود، می‌توانید از دامیننس تتر و بیت‌کوین نیز استفاده کنید که آن‌ها نیز اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

بررسی روند دامیننس اتریوم

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن دقت کنید، این است که روند اصلی دامیننس اتریوم چیست. امروزه دامیننس اتریوم شاخصی عالی برای تریدهای مختلف است؛ به همین دلیل  باید تحلیل نمودار آن را فراموش نکنید و با بررسی آن می‌توانید شرایط آن را در تایم فریم‌های کوچک مشاهده کنید. بررسی نمودار آن نشان می‌دهد این شاخص دوباره به LTH یا همان کف تاریخی خود نزدیک می‌شود. از آنجا که در این قسمت یک محدوده حمایتی بسیار قوی وجود دارد،‌ به احتمال زیاد روند برمی‌گردد و شکل افزایشی به خود می‌گیرد.

دامیننس اتریوم در تریدینگ ویو این امر را ثابت می‌کند که این ارز دیجیتال می‌تواند وارد شرایط جدیدتری شود. با توجه به اینکه روند این شاخص در حال حاضر رنج است،‌ نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی را درباره آن انجام داد.از نظر برخی تحلیل‌گران ممکن است میزان سلطه بیت‌کوین در بازار، در آینده کاهش پیدا کند. اگر این اتفاق رخ دهد، مسلماً دامیننس این ارز دیجیتال با رشد مواجه خواهد شد.

کاربرد دامیننس اتریوم

نباید به نمودار دامیننس به عنوان یک مرجع کامل نگاه کرد. اصولاً بهتر است همه انواع نمودارهای دامیننس را به صورت جانبی به کار بگیرید.

از این نمودارها می‌توان برای اطمینان از روند بازار و تأیید بهترین نقاط ورود و خروج استفاده کرد. پس همان طور که گفته شد، سعی کنید فقط به صورت جانبی و تکمیلی برای اطمینان از معاملات خود از دامیننس اتریوم استفاده کنید.

گرفتن سیگنال از چارت 

توجه داشته باشید که دامیننس اتریوم را هم می‌توان به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال مورد بررسی و نقد قرار داد. در مجموع، در صورتی که دامیننس آن افزایش پیدا کند به این معناست که قیمت اتریوم در حال افزایش است یا در آینده افزایش خواهد یافت. احتمالاً افزایش دامیننس این ارز به معنای افزایش توجه به سایر آلت کوین‌ها هم هست. از سوی دیگر اگر دامیننس این ارز کاهش یابد به این معناست که احتمالاً بازار اتریوم مثبت نیست و آلت کوین‌ها هم اوضاع خوبی ندارند. در این حالت احتمالاً باید شاهد افزایش قیمت و دامیننس بیت کوین باشیم.

تحلیل دامیننس اتریوم

برای اینکه بدانید تأثیر دامیننس اتریوم چگونه است،‌ اول از هر چیز باید برای تحلیل آن دست به کار شوید. با بررسی نموداراین ارز دیجیتال می‌توان به این نکته پی برد که این شاخص به پایین‌ترین حد خود رسیده است. در حال حاضر دامیننس اتریوم کلاسیک در زمان نگارش این مقاله 19/23 درصد را نشان می‌دهد. بسیاری از کارشناسان دلیل این کاهش را پایین‌آمدن ارزش کل بازار کریپتوکارنسی می‌دانند.

نحوه مشاهده نمودار 

Dominance ارزهای مختلف، به صورت لحظه ای در حال تغییر هستند. برای تحلیل دامیننس اتریوم، نیاز است که نمودار شاخص Dominanceها را بررسی کنید. برای این منظور ما وب سایت های Tradingview ، Coin360.com و coinmarketcap را به شما توصیه می کنیم.

با مراجعه به سایت tradingview.com باید روی گزینه Chart کلیک کرد. با جستجوی عبارت Ethereum Dominance در تب جستجو می توانید به نمودار ETH Dominance دست یابید. البته برای دسترسی به دامیننس ارزها در تریدینگ ویو می توانید در تب جستجوی ارزها، به انتهای نماد هر ارز D. اضافه کنید تا نمودار تسلط همان ارز نمایش داده شود. مثلا برای نمایش نمودار دامیننس ارز ETH، عبارت ETH.D را جستجو کنید. برای سایر ارزها هم می توانید از همین روش استفاده کنید.

برای بررسی تسلط ارزها در سایت coinmarketcap.com، در صفحه اصلی ابزار بررسی دامیننس را پیدا کنید. این ابزار در منوی اصلی بالای صفحه قرار گرفته است.

ارتباط دامیننس اتریوم و دامیننس بیت کوین

یکی از مهم‌ترین نکاتی که به‌عنوان یک تحلیلگر باید به آن دقت کرد، ارتباط دامیننس اتریوم و بیت‌کوین است. با بررسی این موضوع امروز می‌توان به این نکته پی برد که این دو شاخص با یکدیگر نسبت عکس دارند. به‌طورکلی وقتی مردم علاقه بیشتری به خرید بیت‌کوین نشان می‌دهند، هم‌زمان با آن شاخص دامیننس اتریوم کاهش پیدا می‌کند. از طرفی هر وقت دامیننس این ارز دیجیتال در تریدینگ ویو بالا می‌رود،‌ معمولاً دامیننس بیت‌کوین کاهش پیدا می‌کنند. توسعه‌دهندگان اتریوم در حال یک جنگ واقعی با بیت‌کوین هستند و قصد دارند با اجرای پروژه‌های متعدد، از دامیننس بیت‌کوین پیشی بگیرند. البته انجام این کار خیلی هم آسان نیست؛ زیرا هنوز مردم اقبال شدیدی به بیت‌کوین نشان می‌دهند.

حال که می‌دانید دامیننس اتریوم چیست،‌ حتماً باید از راهکارهای مناسب استفاده کنید تا بتوانید سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این زمینه داشته باشید. یکی از نکات مهمی که باید به آن دقت کنید این است که دامیننس این ارز نیز تحلیل‌پذیر است؛ به همین دلیل می‌توان از انواع تحلیل‌های تکنیکال برای آن استفاده کرد که تأثیرات مثبت بسیاری خواهد داشت. کاهش دامیننس این ارز می‌تواند نشان‌دهنده کاهش اقبال مردم برای خرید آن باشد.

کلام آخر

اتریوم یکی از بهترین ارزهایی است که می‌توان در دنیای کریپتوکارنسی مشاهده کرد. شاخص دامیننس اتریوم نشان‌دهنده نسبت بازار اتریوم به سایر ارزهای دیجیتال است. مسلماً این شاخص می‌تواند تأثیرات زیادی بر تصمیم‌گیری‌های تریدرها داشته باشد. با توجه به اهمیت بالای این مورد،‌ بهتر است قبل از معاملات اتریوم آن را بررسی کنید تا تصمیم درستی بگیرید. تمامی تحلیلگران حرفه‌ای این شاخص را بررسی می‌کنند تا درنهایت بهترین تصمیم ممکن را بگیرند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

1 دیدگاه در “دامیننس اتریوم چیست و چه کاربردی دارد؟”

  1. zahrashamse بهمن 6, 1401

    تحلیل برای ارزهای دیجیتال دارین؟

یک نظر اضافه کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 % تخفیف ویژه تابستانی جهت شرکت در دوره های تبریز فایننس