شاخص های تاثیر گذار در بازار فارکس کدامند؟

تاثیر شاخص های اقتصادی و مالی در سراسر جهان می تواند بر قیمت ارزهای خارجی و قراردادهای مابه التفاوت قابل توجه باشد. بر این اساس ، بسیاری از معامله گران از نزدیک تقویم اقتصادی را کنترل می کنند تا مطمئن شوند که آنها با آخرین تقویم اقتصادی به روز هستند و برای هرگونه نوسانات احتمالی نوسانات پیش رو آماده هستند.

 با مهم ترین شاخص های اقتصادی که می توانید در تقویم اقتصادی برای تجارت دنبال کنید و اینکه چگونه می توانید از این دستور کار اقتصادی به نفع معاملات خود استفاده کنید ، یاد خواهید گرفت و از آن برای افزایش سود و کاهش استفاده می کنید. ضرر خود را هنگام معامله بدانید که در صورت حرکت اصلی هنگام انتشار اخبار اقتصادی در سراسر جهان ، زمان مناسب ورود به بازار چیست، برای درک بهتر این موضوع تا انتهای مقاله همراه تبریز فایننس باشید.

 

تعریف شاخص های اقتصادی در بازار فارکس

تعریف شاخص های اقتصادی

در تعریف indicatorهای اقتصادی باید بگوییم که مجموعه‌ای از اعداد و آمار اقتصادی به صورت دوره‌ای است که معامله گران از آن برای سنجش قدرت و ضعف بخش‌های مختلف اقتصاد استفاده می‌کنند. به بیان بهتر این شاخص ها به معامله گران و سرمایه گذاران کمک می‌کند که وضعیت فعلی بازار را آنالیز کرده و آینده بازار را در آینده پیش‌بینی کنند.  .

مراجع معتبر متعددی مثل سازمان‌های دولتی و یا سازمان‌های بین‌المللی وجود دارند که آمار این شاخص های اقتصادی را تهیه کرده و منتشر می‌کنند. تهیه گزارش هریک از شاخص ها ممکن است باهم فرق داشته باشد. برخی از indicatorهای اقتصادی محدود به تهیه یک گزارش ساده از فروش ماهانه قسمت خاصی از اقتصاد هستند، اما برخی از آنها ممکن است براساس اعداد تهیه نشود و نیاز به نظرسنجی و تفسیر نظرات ثبت‌شده و رسیدن به یک جمع‌بندی داشته باشد.

 

تاثیر شاخص های اقتصادی بر بازار فارکس

تاثیر شاخص های اقتصادی در بازار فارکس

 شاخص های اقتصادی به معامله گر و سرمایه گذار کمک می‌کند که عملکرد اقتصاد یک کشور را تجزیه و تحلیل کند. با داده‌های یک شاخص می‌توان وضعیت اقتصادی یک کشور را متوجه شد. هرچقدر داده‌ها قوی‌تر باشد یعنی رشد اقتصادی آن کشور هم قوی‌تر است. به طور کل می‌توان چنین گفت که اگر شاخص اقتصادی یک کشور نشان از رشد یا افت اقتصاد آن داشهت باشد، این موضوع بر روی ارز آن کشور نیز تاثیر می‌گذارد. تاثیرپذیری ارز یک کشور نیز باعث تاثیرپذیری نرخ جفت ارز آن در بازار فارکس می‌شود.

به همین دلیل است که همیشه به تریدرهای بازار فارکس توصیه دشه است که از تقویم اقتصادی استفاده بکنند تا به طور مداوم اخباری که منتشر می‌شود را بررسی کنند. اخبار اقتصادی که از سوی سازمان‌های دولتی یا غیردولتی منتشر می‌شود می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر بازار فارکس بگذارد. در کانال vip فارکس 365 روزانه اخبار اقتصادی منتشر می‌شود و به راحتی می‌توانید چک کنید.

شاخص های اقتصادی به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند که از قرار زیر است:

  1. شاخص پیشرو یا leading: شاخص پیشرو یک چشم‌اندازی از آینده فعالیت اقتصادی به تریدر می‌دهد و تریدر به وسیله آن می‌تواند روند قیمت را در کوتاه مدت پیش‌بینی کند.
  2. شاخص پسر یا lagging: این شاخص مربوط به اتفاقاتی است که از قبل رخ داده است. به این ترتیب معامله گر می‌تواند از الگوهای آن برای پیش‌بینی آینده بازار استفاده کند.
  3. شاخص اتفاقی یا همزمان یا coincident: شااخص همزمان همانطور که از نام آن برمی‌آید از وضعیت فعلی اقتصاد گزارش می‌دهد.

مهم‌ترین شاخص های اقتصادی

انواع شاخص های اقتصادی

در ادامه چندا از مهم‌ترین شاخص های اقتصادی را به صورت مختصر معرفی خواهیم کرد:

تولید ناخالص داخلی یا GDP (Gross Domestic Product)

شاخص GDP

اولین شاخص اقتصادی که تصمیم داریم آن را بررسی کنیم تولید ناخالص داخلی یا به اختصار GDP است. این شاخص مهم‌ترین معیار سنجش سلامت یک اقتصاد محسوب می‌شود. تولید ناخالص داخلی کالاها یا خدماتی را که در طول یک بازه زمانی مشخص از سوی دولت ارائه شده مشخص می‌کند. اطلاعات و ارقام GDP نشان می‌دهد که اقتصاد یک کشور در آن بازه زمانی کوچک‌تر یا بزرگ‌تر شده است. نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که فعالیت‌های بین‌المللی یک کشور، در تولید ناخالص داخلی آن محاسبه نمی‌شود.

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله تولید ناخالص داخلی(GDP) چیست؟ مراجعه کنید.

نرخ بهره فدرال (Federal Funds Rate)

شاخص Federal Funds Rate

یکی دیگر از شاخص های اقتصادی نرخ بهره فدرال رزرو است که در ایالات متحده استقرار دارد. کمیته‌ای با نامه کمیته بازارهای باز فدرال وجود دارد که مسئولیت آن تصمیم‌گیری درباره رشد عرضه دلار آمریکا و نرخ بهره آن است.  

این کمیته هشت بار در طول سال برای تعیین سیاست پولی ایالات متحده جلسه تشکیل می‌دهد. نتایج این جلسات ممکن است تاثیر مستقیمی بر بازار فارکس بگذارد. اگر فدرال رزرو دیدگاه خود درمورد سیاست پولی ایالت متحده را تغییر دهد، بر ارز دلار تاثیر گذاشته و از آنجایی که دلار ارز ذخیره جهان است، تاثیر زیادی برآن دارد.

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله سیاست‌های پولی هاوکیش(Hawkish) داویش(Dovish)و تاثیرات آن در اقتصاد مراجعه کنید.

شاخص حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (Non-Farm Payroll) NFP

شاخص NFP

اولین جمعه هر ماه باید منتظر انتشار شاخش اقتصادی اشتغال در بخش غیرکشاورزی باشید. این شاخص از سوی اداره کار ایالت متحده منتشر می‌گردد. داده‌های مربوط به اشتغال NFP همبستگی زیادی با تولید ناخالص داخلی دارد، به همین جهت تاثیر زیادی بر روی بازار فارکس دارد. این شاخص تعداد مشاغلی را که در بخش غیرکشاورزی در طول یک ماه ایجاد شده را نشان می‌دهد.

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی(NFP) چیست؟ مراجعه کنید.

شاخص قیمت مصرف کننده یا CPI (Consumer Price Index)

شاخص CPI

از شاخص های اقتصادی دیگری که می‌خواهیم معرفی کنیم شاخص قیمت مصرف‌کننده است. به وسیله این شاخص می‌توان نرخ تورم و رشد اقتصادی یک کشور را بررسی و تجزیه و تحلیل کرد. در این شاخص هزینه کالاها با قیمت آنها در ماه یا سال قبل بررسی و مقایسه می‌شود. به بیان بهتر شاخص CPI بهترین شاخص برای آنالیز هزینه زندگی است

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله شاخص قیمت مصرف‌کننده(CPI) چیست؟ مراجعه کنید.

شاخص قیمت تولید کننده یا (Producer Price Index) PPI 

شاخص PPI

شاخص قیمت تولیدکننده یا PPI یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که به طور مستقیم روی واردات، تورم و در نتیجه ارزش پولی یک کشور تاثیرگذار است. PPI کوتاه شده Producer Price Index و به معنای شاخص قیمت تولیدکننده (شاخص بهای تولیدکننده) است. برای درک مفهوم این شاخص، اجازه بدهید یک مثال ساده را تشریح کنیم. یک تولیدکننده برای تولید محصولات مختلف، نیاز به مواد اولیه دارد و این مواد را به طور مستمر تامین می‌کند. حال فرض کنید که مواد اولیه به دلایل مختلف، به میزان 20 درصد گران شوند. مسلما تولیدکننده باید هزینه‌های بیشتری برای تأمین مواد اولیه بپردازد. از این رو برای جبران، قیمت محصولات خود را حداقل 20 درصد افزایش خواهد داد تا دچار ضرر نشود.

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله شاخص قیمت تولید کننده(PPI) چیست؟ مراجعه کنید.

کلام آخر

در این مطلب تلاش کردیم تا برخی از شاخص های اقتصادی مهم که بر بازار فارکس تاثیر می‌گذارد را معرفی کنیم. پیگیری اخبار این شاخص ها به تریدر کمک می‌کند که روند قیمت بازار را پیش‌بینی کند. اما باید دریابید که این شاخص های اقتصادی ذکر شده در اینجا از مهمترین شاخص های اقتصادی برای تجارت فارکس هستند. این بدان معناست که وقتی بیش از یک شاخص در هنگام اندازه گیری احساسات بازار در نظر گرفته شود ، نتایج واقعی ممکن است دقیق تر باشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

13 دیدگاه در “شاخص های تاثیر گذار در بازار فارکس کدامند؟”

  1. سایت ایرانی وجود داره که ازش بشه خبر این شاخص هارو در آورد؟

  2. برای مقاله gdp مقاله مختص بهش رو دارین که بریم مطالعش بکنیم؟

  3. علی فتحی اردیبهشت 13, 1402

    سلام من دانشجو دوره فارکستونم ممنونم از این مقالتون اکثر مبحثایی که مطرح میکنید مکمل درسای تدریس شدش و کمک میکنه بهمون

  4. ممنون از مقالتون برام جالب بود

  5. توی بازار فارکس از کجا اخبار این شاخص هارو پیدا کنیم

  6. این شاخص ها فقط تاثیر گذارن که تو مفاله گفتین یا نه انواع دیگه ای داره

  7. من بیشتر شاخص cpi رو شنیدم بقیه زیاد برام اشنا نیست

  8. شهره قمبری اردیبهشت 16, 1402

    نرخ بهره فدرال مهم کلا مهم

  9. نادر امانی اردیبهشت 16, 1402

    این شاخص هارو چجوری امار میگیرن

  10. سکین حاجی پور اردیبهشت 16, 1402

    چجوری محاسبه میشه این همه شاخص یعنی که کل اقتصاد رو تحت تاثیر میزاره

  11. من مقاله پی پی ای برام جالب بود دستتون درد نکنه

  12. چن بار یبار خبر این شاخص ها در می یاد

  13. بازار فارکس و این شاخصاش🥲

یک نظر اضافه کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 % تخفیف ویژه تابستانی جهت شرکت در دوره های تبریز فایننس