همه چیز درمورد آپدیت اتریوم2

هر پروژه برای بقای خود و ماندن در گردونه رقابت نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. پروژه‌های بلاک چینی هم از این قاعده جدا نیستد. آپگریدهای بزرگ و کوچک، هاردفورک‌ها و سافت فورک‌ها راه‌هایی هستند که در یک پروژه بلاک چینی موجب افزایش بازدهی می‌شوند. اتریوم ۲ که به آن نام «سرنیتی» داده‌اند درواقع تغییر مسیر بزرگی است که قرار است در شبکه اتریوم به وجود بیاید که به طور اساسی شبکه را اصلاح می‌کند و به مشکلاتی مانند مقیاس‌پذیری، هزینه‌های بالای شبکه رسیدگی می‌کند. Serenity در زبان انگلیسی به معنی وقار و آرامش است و باید ببینیم اتریوم بعد از این به‌روزرسانی بزرگ به آرامش می‌رسد یا نه! تغییر به اتریوم 2.0 ناگهانی نیست. ایده پیاده‌سازی مکانیزم اثبات سهام سال‌ها در جامعه اتریوم وجود داشته است. در واقع، اتریوم تنها به بسیاری از بلاک چین‌های اثبات سهام که از قبل وجود داشته اند می‌رسد.

با توجه به اهمیت اتریوم2 در دنیای امروزی ارزهای دیجیتال، تصمیم گرفتیم تا در این  مقاله‌ به طور کامل درباره این شبکه جدید توضیحاتی را ارائه دهیم، و سرمایه گذاران و کاربران بتوانند تصمیم‌های بهتری برای سرمایه گذاری‌های خود در اتریوم بگیرند، پس تا انتهای مقاله با تبریز فایننس همراه باشید

توضیحی کوتاه درباره اتریوم

این ارز دیجیتال در واقع برای اولین بار فقط برای رفع مشکلات شبکه بیت کوین، قدم به بازار ارزهای دیجیتال گذاشت. این شبکه جدید و شگفت انگیز به واسطه نوآوری که ایجاد کرده بود به سرعت به محبوبیت پیدا کرد. در حال حاضر با استناد به صفحه ارزهای دیجیتال وب سایت پول نو ارز دیجیتال اتر در رتبه دوم ارزهای دیجیتال در دنیا قرار دارد.

این شبکه درجه یک، در سال ۲۰۱۵ توسط یک جوان مخترع به نام ویتالیک بوترین ساخته شد. این جوان خلاق و بسیار باهوش برای ایجاد این شبکه مطالعات زیادی درباره شبکه بلاک چین بیت کوین داشت و با این مطالعه به این نتیجه رسیده بود که کاربردهای بلاک چین باید بسیار گسترده‌تر از کاربردهای بیت کوین باشد. به همین منظور ویتالیک تصمیم گرفت تا شبکه اتریوم را با سبک کدنویسی جدید خودش به وجود بیاورد.

امروزه ویتالیک بوترین جزو معروف‌ترین افراد فعال در زمینه کریپتو کارنسی است. تا آنجا که سازنده ارز شیبا اینو نصف ارزهای شبکه شیبا را به او هدیه کرده است و به این ترتیب ویتالیک بوترین تعداد زیادی شیبا دارد.

اتریوم ۲ چیست؟

حالا که بیشتر با اتریوم آشنا شدید بهتر است تا برویم سراغ موضوع اصلی؛ اتریوم ۲. اشتباه نکنید این اصطلاح به معنای شبکه جدیدی نیست و همان شبکه قبلی است. با این تفاوت که در اتریوم دو ما با یک بروزرسانی بزرگ در شبکه اتریوم هستیم. بروزرسانی که باعث می‌شود سرعت تراکنش‌های اتریوم تا درجه بالایی افزایش پیدا کند و به همین ترتیب کارمزدهایی که از تراکنش کسر می‌شوند نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

شاید بپرسید که چرا اتریوم تصمیم گرفته تا نسخه جدیدی را ارائه دهد. جواب این سوال این است که اتریوم مشکلاتی مانند بالاتر رفتن گس فی شبکه را دارد. این مشکل به این خاطر ایجاد شده است که اتریوم از حد تصور محبوب‌تر شده و کاربران زیادی در حال حاضر از این شبکه استفاده می‌کنند.

توسعه دهندگان با هدف افزایش سرعت تایید تراکنش‌ها و همچنین کاهش کارمزد ، تصمیم گرفتند تا در بلاکچین، تغییرات جدیدی را ایجاد کنند. هدف از این تغییرات یا بهتر است بگوییم هارد فورک، مهاجرت از POW به POS است. در به‌روز‌رسانی بلاکچین که آن را با نام اتریوم ۲ (نام اصلی آن سرِنیتی Serenity) می‌شناسیم ماینرها دیگر قادر استخراج eth نخواهند بود.

این فورک که زیر نظر ویتالیک بوترین، تیم بیکو و تمامی اعضای اصلی پروژه انجام می‌شود یک فرآیند پیچیده و مهم برای شبکه است. بیکو در یکی از مصاحبه‌های خود اعلام کرده است که تمام تغییرات روی لایه پروتکل تأثیر خواهد گذاشت و در لایه برنامه تغییراتی ایجاد نخواهد شد.

اتریوم 2 به‌عنوان راه‌حل

حالا توسعه‌دهندگان اتریوم قصد دارند این چالش‌ها را با اتریوم 2 از بین ببرند. برخی از تغییرات جدید در شبکه که سرمایه‌گذاران مشاهده خواهند کرد، شامل اثبات سهام (PoS) و اشتراک‌گذاری است که می‌تواند منجر به افزایش قیمت برای اتر شود. اثبات کار (PoW) یکی از دلایلی بود که بسیاری از پیاده‌سازی‌های بلاک چین مانند بیت کوین و اتریوم با ناکارآمدی مواجه شدند. شبکه اتریوم 2 مکانیسم اجماع کار (PoW) را برای حل مشکلات عملکرد کنار می‌گذارد.

نقشه راه اتریوم 2

انتظار می‌رود که انتقال به اتریوم 2 به خودی خود آن را به یک بلاک چین سریع‌تر، ایمن‌تر و قابل استفاده‌تر تبدیل کند. به طور شهودی، انتظار می‌رود که این برای اتریوم خوب باشد؛ به این معنا که باید کاربران بیشتری را جذب و اکوسیستم بزرگ‌تری ایجاد کند.

با این حال، انتقال کامل به اثبات سهام نیز اقتصاد این زنجیره را به طور قابل توجهی تغییر خواهد داد. از نظر عملکردی، یک «نرخ بهره» پایه را به اقتصاد شبکه معرفی می‌کند که با بازده حاصل از سهام اتریوم اندازه‌گیری می‌شود. حدس زده می‌شود که این به ‌عنوان معیاری عمل می‌کند که براساس آن می‌توان بازده برنامه‌های سودآور DeFi و سایر ابزارها را اندازه‌گیری کرد.

اتریوم ۲ چه تفاوت هایی با اتریوم دارد؟

در بروز‌رسانی بلاکچین اتریوم که آن را با نام اتریوم ۲ می‌شناسیم، توسعه‌دهندگان بیشترین تمرکز خود را بر روی بهبود مقیاس‌پذیری شبکه نسبت نسخه‌ی فعلی معطوف کرده‌اند. آن‌‌ها با جایگزینی الگوریتم اثبات سهام (Proof Of Stake) به جای اثبات کار (Proof Of Work) یا همان فرایند استخراج، توانسته‌اند هزینه‌ی تایید تراکنش‌ها را کم‌تر کنند که در نتیجه‌ی آن کارمزد تراکنش‌ها هم کاهش چشم‌گیری خواهد داشت. همچنین با استفاده از فناوری Shard Chain یا زنجیره شارد که نوعی پارتیشن‌بندی بلاکچین است؛ توان عملیاتی و سرعت شبکه به شدت افزایش یافته است که این امر نتیجه‌ی قابل قبولی در بهبود مقیاس‌پذیری بلاکچین اتریوم داشته است.در اتریوم ۲ افزایش ظرفیت شبکه سبب بالا رفتن سرعت تراکنش‌ها شده است.میزان کارمزد تراکنش‌ها نیز در این ورژن کاهش چشم‌گیری داشته است. افزایش امنیت و پایداری شبکه از دیگر نکات حائز اهمیت در بروزرسانی جدید اتریوم است.

ادغام یا The Merge چیست؟

در ابتدا، Beacon Chain جدای از Mainnet بود. مین نت زنجیره‌ای است که ما امروز در این ارز دیجیتال از آن استفاده می‌کنیم. Ethereum Mainnet یا شبکه اصلی اتریوم همچنان با اثبات کار ایمن می‌شود، در حالی که زنجیره بیکن به صورت موازی با استفاده از اثبات سهام اجرا می‌شود. ادغام یا مرج زمانی است که این دو سیستم در نهایت به هم می‌رسند. در نهایت Ethereum Mainnet فعلی با سیستم اثبات سهام زنجیره بیکن «ادغام» خواهد شد.

اتریوم ۲ چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

ارتقای ETH 2.0 در سال ۲۰۲۰ استارت خورد و اعلام شد که در سه مرحله عرضه شود: فاز صفر، فاز ۱، و فاز ۲. فاز اول و فاز صفر در سال ۲۰۲۰ اجرایی شدند و انتظار می‌رود که فاز دوم به تدریج قبل از راه اندازی نهایی ETH 2.0 در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ راه اندازی شود. هر یک از این مراحل برای ایجاد پیشرفت‌های خاصی در بلاک چین اتریوم، به ویژه بهبود عملکرد عمل می‌کنند.

فاز صفر از اجرای زنجیره Beacon و معرفی مکانیزم PoS استقبال کرد. با این حال، PoW در این مرحله به طور کامل از بین نخواهد رفت و قرار است در کنار PoS اجرا شود. با ادغام شبکه اصلی اتریوم با Beacon Chain، مرحله دوم، فاز ۱ تا پایان PoW خواهد بود و این زمانی است که به کاربرانی که ETH خود را در زنجیره Beacon قرار داده‌اند، نقش اعتباردهنده‌ها اختصاص داده شود. فاز ۱ نیز در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد.

آخرین مرحله فاز ۲ است و Shard Chains را به شبکه معرفی می‌کند. این زمانی است که ارتقاء اتریوم 2.0 به طور کامل راه‌اندازی شود. سه ماه دوم سال ۲۰۲۲ زمانی است که برای کامل شدن ارتقای اتریوم اعلام شده است.

اتریوم ۲ چه مشکلاتی را حل می‌کند؟

برنامه‌ای که تیم سازنده اتریوم برای این مشکلات دارد این است که الگوریتم اجماع را در شبکه ethereum تغییر دهد. توسعه دهندگان قصد دارند تا به جای الگوریتم اثبات کار از الگوریتم سهام دهی استفاده کنند. اتریوم دو با کمک این الگوریتم جدید دیگر نیاز به حل معادلات توسط ماینرهای گوناگون نخواهد داشت و ماینری که معادلات را حل خواهد کرد به صورت رندوم انتخاب می‌شود.

این کار باعث می‌شود انرژی که شبکه ethereum طی یک تراکنش مصرف می‌کند به حدود یک دهم برسد. این مصرف انرژی کمتر باعث می‌شود تا اتریوم سازگاری بیشتری با طبیعت داشته باشد. به روز رسانی اتریوم دو مشکلات گس فی را نیز از بین می‌برد. در ضمن این به روز رسانی بزرگ موجب می‌شود تا توانایی پردازش پلتفرم از ۳۰ تراکنش در ثانیه به ۱۰ هزار تراکنش در ثانیه تبدیل شود. پس به صورت تیتر وار اتریوم این تغییرات را ایجاد خواهد کرد:

  • مشکلات گس فی
  • بهبود بهره‌وری انرژی
  • افزایش تعداد اعتباردهنده ها و عدم تمرکز بیشتر
  • بهبود امنیت شبکه
  • افزایش سرعت تراکنش‌ها

اتریوم 2 چه عیبی دارد؟

اتریوم دو یکی از بزرگ‌ترین پیشرفت‌های چند سال اخیر در زمینه بلاک چین به حساب می‌آید. اما بعضی از افراد معتقدند که اتریوم دو مشکلاتی خواهد داشت. طبق مطالعه‌ای که در توییتر داشتم تعداد زیادی از افراد به خاطر این بروز رسانی جدید معترض هستند. دلیل این افراد نیز این است که الگوریتم جدیدی که ethereum ایجاد می‌کند (همان اثبات سهام) باعث می‌شود تا ماینرهای قدرتمندتر انحصاری را برای خودشان ایجاد کنند. یعنی ماینرهای قدرتمند با کمک این سهام دهی می‌توانند بخش زیادی از شبکه ethereum را در دست بگیرند و با در دست گرفتن شبکه اقداماتی که دوست دارند را در شبکه اعمال کنند.

البته طرفداران اتریوم هم در توییتر بیکار نمانده‌اند و ادعا کرده‌اند که الگوریتم جدید ethereum برای حل این مشکل ترفندی دارد که اعتدال را در شبکه فراهم می‌کند و به هیچکس اجازه نخواهد داد تا اتریوم را به انحصار خود در بیاورد.

شاردینگ، اتفاقی که در اتریوم ۲ می‌افتد

تغییر دیگری که در نسخه جدید اتریوم جدید وجود دارد این است که در اتریوم دو از قابلیت شاردینگ استفاده شده است. شاردها باعث می‌شوند تا شبکه ethereum با ظرفیت بیشتری به کار خود ادامه دهد و از این طریق سرعت عملیات هم افزایش پیدا خواهد کرد.

شارد در اصل برای کمک بیشتر به ماینرها ایجاد شده است. شارد به ماینرها کمک می‌کند به جای اینکه بخش زیادی از شبکه بلاک چین را پردازش کنند یک شارد کوچک از شبکه را بررسی کنند تا الگوریتم به خوبی اجرا شود. این کار کمک می‌کند تا کار بین نودهای مختلف تقسیم شود و از این طریق شبکه را خلوت‌تر می‌کنند.

بعد از این آپدیت چه اتفاقی برای اتریوم می‌افتد؟

ethereum قرار است تا در سه فاز به اتریوم دو منتقل شود و بعد از اجرای این سه مرحله به‌روز رسانی‌هایی که بالاتر به آن‌ها اشاره‌ای داشتیم، انجام خواهند شد. بعد از این آپدیت بزرگ زنجیره فعلی به عنوان یک شارد در کنار اتریوم دو فعالیت خواهد کرد و ما هنوز اتریوم دو را در فاز اول به روز رسانی ethereum خواهیم داشت. این آپدیت نه هیچ آسیبی به شبکه فعلی خواهد رساند و نه داده‌ای را تغییر خواهد داد. حتی خرید ارز دیجیتال هم تغییری نخواهد کرد و شما می‌توانید به راحتی مانند الان اتر را از صرافی‌های معتبر مثل پول نو خریداری و در کیف پول‌هایی که دوست دارید نگهداری کنید. در این نوشته به تفصیل درباره بهترین کیف پول اتریوم صحبت کرده‌ایم.

فرصت کسب درآمد در اتریوم ۲

نکته‌ای که توجه من را به عنوان نویسنده این مطلب به شدت جلب کرد فرصت کسب درآمدی بود که شبکه اتریوم جدید به کاربران این شبکه خواهد داد. وقتی که الگوریتم از اثبات کار به سهام دهی تغییر کند شما می‌توانید به راحتی اترهای خود را در شبکه قرار دهید و به خاطر کمک به تایید اعتبار در شبکه جدید از شبکه ethereum پاداش بگیرید.

این می‌تواند فرصت خوبی را برای فعالان حوزه ارز دیجیتال فراهم کند تا مانند سپرده گذاری در بانک سرمایه گذاری را انجام دهد و از این طریق درآمد مناسبی را کسب کند.

قیمت اتر بعد از این آپدیت به چه صورت خواهد بود؟

نظرات مختلفی درباره این مسئله وجود دارد. اکثر کارشناسان کاربلد حوزه ارزهای دیجیتال معتقدند که این آپدیت بزرگ باعث می‌شود تا توجه به ارز دیجیتال اتر بیشتر از قبل شود و به همین منوال تقاضا برای خرید اتر افزایش پیدا کند. این موضوع باعث می‌شود تا قیمت ارز دیجیتال اتر بعد از این آپدیت روندی صعودی به خود گیرد و سود خوبی را برای سرمایه گذاران به ارمغان بیاورد.

البته بعضی از کارشناسان هم به عکس این قضیه اعتقاد دارند. آن‌ها ادعا می‌کنند که این آپدیت جدید ممکن است تا قیمت اتر را تا حدود زیادی کاهش دهد و چیزی جز ضرر برای سرمایه گذاران نداشته باشد. البته تئوری افرادی که فکر می‌کنند این به روز رسانی باعث افزایش قیمت اتر می‌شود بسیار قابل استنادتر و منطقی‌تر است. باید دید آیا این بروز رسانی موفقیت‌آمیز خواهد بود و انتظارات مخاطبان اتریوم را برآورده خواهد کرد یا خیر.

سخن آخر

ethereum بعد از اینکه ایجاد شد به سرعت توانست تا در میان تعداد زیادی از پروژه‌های بلاک چینی مطرح شود و محبوبیت زیادی را بدست آورد. این شبکه با حضور فرد قدرتمندی مانند ویتالیک بوترین در این پروژه، امروزه از قدرتمندترین پروژه‌های کریپتو کارنسی به حساب می‌آید. امیدواریم که اتریوم دو هم بتواند نیاز کاربران را بر طرف کند و همان گونه که انتظار می‌رود عمل کند تا دنیای کریپتو کارنسی از مزایای این پروژه بی بهره نمانند. منتظر نظرات سازنده شما عزیزان درباره این مقاله هستیم.

دوره های تبریز فایننس را با کلیک در اینجا می توانید مشاهده فرمایید و در سایت صرافی تبریز فایننس راحت و امن ارز های خود را بفروشید و یا ارز بخرید

‫0/5 ‫(0 نظر)

7 دیدگاه در “همه چیز درمورد آپدیت اتریوم2”

  1. […] اخیر به‌عنوان محافظ بسیار خوبی در برابر مشکلات ادغام اتریوم ظاهر شده است و ارتقای آتی آن می‌تواند قیمت این ارز […]

  2. […] اعلام کرده است که شبکه اصلی این هاردفورک ۲۴ ساعت پس از ادغام اتریوم در ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) راه‌اندازی خواهد شد. این شبکه […]

  3. […] آستانه ادغام اتریوم،‌ ۶۱.۶میلیون دلار سرمایه از صندوق‌های سرمایه‌گذاری […]

  4. […] کمتر کسی باشد که با ملکه دنیای رمزارزها یعنی اتریوم آشنا نباشد. در روزهای اخیر با انتشار خبر تاریخ دقیق […]

  5. […] رقابت کاردانو و اتریوم در هاردفورک‌ها نیز ادامه دارد؛ یک هفته بعد از مرج اتریوم شاهد هاردفورک واسیل کاردانو خواهیم بود. کاردانو که به اتریوم ژاپنی نیز معروف است، از ابتدا برنامه داشت تا با یک سری هاردفورک به اهدافش دست پیدا کند. انتظار می‌رود هاردفورک واسیلکاردانو پس از مدتی تاخیر در ۲۲ سپتامبر (۳۱ شهریور) اجرا شود و مقیاس‌پذیری و عملکرد این شبکه را بهبود ببخشد. در این مقاله با اشاره به هاردفورک‌های مهم قصد داریم بررسی کنیم که هاردفورک واسیل کاردانو چیست و چه تغییراتی در این شبکه ایجاد می‌کند؟ همچنین به اثر هاردفورک Vasil بر قیمت ADA نیز می‌پردازیم. تا انتهای مقاله با تبریزفایننس همراه باشید. […]

  6. […]  مرج (Merge) اتریوم امروز پنجشنبه ۲۴ شهریور انجام شد. این اتفاق مهم، نقطه عطف بزرگی در حوزه بلاکچین و رمزارزها به شمار می‌آید. […]

  7. […] است، اجرا می‌نماید. بلاک چین اتریوم در حال ارتقاء به اتریوم 2.0 است. ارتقاء در چند فاز از جمله فازهای 0، 1 و 2 راه‌اندازی […]

یک نظر اضافه کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 % تخفیف ویژه تابستانی جهت شرکت در دوره های تبریز فایننس